Peter Klosse – grondlegger Academie voor Gastronomie

Peter Klosse – grondlegger Academie voor Gastronomie

In het leven van Peter Klosse (1956) staan smaak en proeven centraal. Hij is grondlegger van de Academie voor Gastronomie. Zijn bakermat is het familiebedrijf Hotel Gastronomique De Echoput bij Apeldoorn. Hij promoveerde in 2004 in gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht op zijn baanbrekende studie over smaak en wordt sindsdien de smaakprofessor genoemd.  Met de Academie voor Gastronomie leidt hij de sommeliers van Nederland op. Peter Klosse schreef diverse gastronomische boeken en romans. Zijn tweede roman heet ‘Jaloersmakende Wijn’. Daarin verpakt hij zijn zorgen over hedendaagse voedingssystemen in een ‘culi-thriller’.

Onderwerp

Gastronomie en de rol van Nederlandse wijn aan tafel. 
Nederland is geen vanzelfsprekend wijnland. Ons klimaat en terroir maken wijnbouw uitdagend, zeker in vergelijking met traditionelere regio’s. Sommige wijngebieden hebben laten zien dat succes mogelijk is met de juiste strategieën. Wat kunnen we van hen leren? Hoe kunnen Nederlandse wijnmakers, sommeliers en chefs samenwerken om niet alleen de kwaliteit, maar ook de zichtbaarheid en waardering van Nederlandse wijn te vergroten?

Bent u in Nederland woonachtig?
Bestel uw ticket hieronder.


Nederlands vlaggetje Bestel hier uw tickets

Bent u in België woonachtig?
Bestel uw ticket hieronder.


Belgische vlaggetje Bestel hier uw tickets